The International Studio & Curatorial Program - ISCP, New York City (Mart - Nisan - Mayıs 2023)




1994 yılında New York’ta kar amacı gütmeyen bir çağdaş sanat kurumu olarak kurulan ISCP, farklı coğrafyalardan sanatçılara ve küratörlere yönelik geliştirdiği, her zaman 30’un üstünde sanatçı ve küratörün katılımcı olarak yer aldığı misafir programı ile katılımcılarına yer, zaman ve yeni proje geliştirme desteğinde bulunuyor. Profesyonel gelişime ve kamuyla bağlantı kurulmasına yönelik düzenlediği çeşitli halka açık programlarıyla çağdaş sanat üretimi, sunumu ve içerikselleştirilmesini uluslararası perspektifler aracılığıyla sağlayan bir platform olarak faaliyet gösteriyor.

SAHAThe International Studio & Curatorial Program (ISCP) ile 2013 yılından beri sürdürdüğü işbirliği kapsamında kurumun misafir sanatçı programına Türkiye’den davet edilen bir sanatçının üç aylık katılım bedelini karşılıyor ve ilgili seyahat giderleri ile New York'daki yaşam masraflarına destek sağlıyor.

---

Founded in 1994 in New York as a non-profit, the residency-based contemporary art institution for emerging to mid-career artists and curators from around the world, ISCP’s residency program hosts 30+ artists and curators in residence at all times, providing residents with the space, time, and support to develop new projects. With additional activities tailored for professional development and public engagement, it serves as an important platform for producing, presenting and contextualizing contemporary art through a diverse range of international perspectives.

As part of the partnership established with The International Studio & Curatorial Program (ISCP) in 2013, SAHA facilitates and funds the participation of an artist from Turkey invited to the three-month residency program while supporting the related travel and living expenses in New York.