past event: İkametgah Kadıköy 2 - Kargart


"kritik bağ"



İkametgâh Kadıköy-Birlikte ve Bağımsız-II

Kadıköylü galeriler, sanat inisiyatifleri ve tasarım mekânları bu yıl "İkametgâh Kadıköy-Birlikte ve Bağımsız-II" başlıklı etkinlikler dizisinin ikincisini, 7 Kasım-9 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştiriyor. İlkinde Anadolu Yakası’ndaki üretimi ve paylaşımı çıkış noktası olarak alan etkinlik, bu yıl içine yeni mekânları, Kadıköy’de üreten sanatçıların yanısıra Avrupa yakasından ve yurt dışından katılan sanatçıları da katarak yola devam ediyor.

Yukarıdan aş
ağıya bir örgütlenme modeli yerine, katılan her mekanın ve her sanatçının kendi özgünlüğü ve bağımsızlığını koruyarak birlikte hareket etme ve paylaşma modelini benimsiyor.

Sanatçılar kavramsal ve biçimsel bir çerçevenin içine girmeden resim, heykel, video, illüstrasyon, fotoğraf, yerleştirme, tasarım, karikatür gibi farklı disiplinlerdeki çalışmalarını 12 ayrı mekanda sergileyecekler. Sergilerin yanısıra çeşitli performanslar, konserler, workshoplar, sanatçı konuşmaları, çocuklarla yapılacak çalışmalarla paneller ve söyleşilerle de izleyicilerle buluşulacak.

7 Kasım-9 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İkametgâh Kadıköy , Asfalt Art Gallery, Barış Manço Kültür Merkezi (Hush), İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi, KargART , Halka Sanat Projesi, Kabine Nadire, Sanat Bahane, Zelazo, Tasarım Parkı, Dunia, GİT ve Burg Giebichenstein University of Art & Design sanat alanlarında tüm sanatseverlerin paylaşımına açıktır.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için: ikametgahkadikoy@gmail.com


İkametgâh Kadıköy 2 Etkinlikleri

Sergiler

ASFALT ART GALLERY :

Ayşe Yaltırım, Beyza Boynudelik, Ergin Asyalı, Fulya Çetin, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Lebriz Rona, Melike Kılıç, Murat Germen, Nazan Azeri, Nevhiz Tanyeli, Nur Koçak, Serkan Yüksel, Tomur Atagök.

BURG GIEBICHENSTEIN UNIVERSITY OF ART & DESIGN :

İSTANBUL APARTMANI / APARTMENT ISTANBUL: Anne Knödler, Georg Lisek, Jenny Eichler, Karl Pompe, Lukas Wronski, Marianne Nagel, Martin Buhlig, Olga Griegorjewa
Yogurtcu Park Caddesi 84 / Sali - Pazar saat 12:00-18:00

GÖRSEL İLETİŞİM TEKNESİ (GİT) :

“On My Way / Yoldayım”: Yılmaz Başar Babür (Fotoğraf Sergisi)

HALKA SANAT :

“Mutluluk ve Rahatlama”: (7 - 18 Kasım) Elena Ballarin
“Cinnet”: (23 Kasım - 9 Aralık) Abdulkadir Avcı, Sadık Arı, Serkan Çatar, Toprak Bayram Bek.

HUSH :
(Barış Manço Kültür Merkezi'nde / 30 Kasım’a kadar sürecektir.)
Ahmet Özcan, Aleksandra Kostovska Tütüncü, Antonia Breme, Arda Yalkın, Ayşecan Kurtay, Baysan Yüksel, Billur Melis Koç, Bora Başkan, Çağdaş Şahin, Çağlar Atambay, Çetin Keçeci, Elif Çiftçioğlu, Emine Begüm Güvenç, Ezgi Akşar, Gaye Su Akyol, Georgie Flood, Güneş Bulut, Güneş Oktay, İlke Yılmaz, İlker Aydemir, Josephine Hempel, Lara Ögel, Levent Kopuz, Marja Marlene Lechner, Mark Hale, Melisa King, Meriç Akay, Merve Akyel, Nikola Breme, Okan Dirim, Onur Çiftçi, Ozan Türkkan, Özgür Atlagan, Reyhan Özdilek, Serkan Çalışkan, Sibel Çağlayan, Simin Yıldız, Solweig de Barry, Süyümbike Güvenç, Steven Daly, Tarık Töre Elgay, Yaşar K. Canpolat

İSTANBUL HATIRASI FOTOĞRAF MERKEZİ :

“Bülent Arabacıoğlu’nun Çizgi Dünyasından”: Bülent Arabacıoğlu, (10 Kasım Cumartesi 18:30)


KABİNE NADİRE :

Abdülaziz, Can Özal, Dilay Koçoğulları, Eda Taşlı, Enis Malik Duran, Gülen Eren, İskender Giray, Kayde Anobile, Melis Sevinçli, Selma Hekim, Şafak Kemancı, Şinasi Göktürkler, Zeynep Roj Soref.

KARGART :
(Sergileme 6 Aralık’a kadar sürecektir)
Ali Mete Sancaktaroğlu, Alper T. İnce, Ayça Telgeren, Ayhan Mutlu, Cins, Çağrı Saray, Eda Gecikmez, Elif Yıldız, Emine Çorduk, Emrah Bekdikli, Ersin Tavukçu, Tuğçe Şenoğul, Gözde Can Köroğlu, Harun Töle, Merve Şendil, Niyazi Selçuk, Onston, Peri Demirbaş, Rafet Arslan, Sevgi Arı, Sevil Tunaboylu.

SANAT BAHANE :

Fırat Dövencioğlu, Serkan Çatar.

TASARIM PARKI

Tasarım Kadıköy’de : Başak Ergin, Demet Bilici, Deniz Doğruyol, Erdeniz Kurt, Güngör Güner, Mete Mordağ, Murat Akçay, Nursema Öztürk, Özgür Uşaklıgil, Tanya Ildıroğlu


ZELAZO :
John Dew, Kerem Soyöz, Lynn J. Hunter, Mehmetcan Serinkaya, Mustafa Karasu, Osman Turbo, Pelin Turgut